Célnyelvi mérés
Idegen nyelvi mérés
Admin belépés
Honlap Szabadidős tevékenység

 

Szabadidős foglalkozások napköziben 2.

A Miskolci Galériában jártunk

 

Folytattuk a kulturális intézményekkel történő ismerkedést a negyedikesekkel. Egy esős pénteki napon a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum Rákóczi-házának tárlatait látogattuk meg. Valamennyi kiállításra bekukkantottunk, hogy képet kapjanak a gyerekek arról a gazdag képzőművészeti kínálatról, amit a galéria a Rákóczi-házban bemutat. Helytörténeti ismereteik is gazdagodtak, a város első „felházának” bejárásával.

Múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt vettünk, ahol Zórád Ernő képregényeivel, mesefilmjével foglalkoztak: volt filmvetítés, tárlatvezetés, vetélkedő és ajándék.

Gazdag program volt, meglepő érdeklődést mutattak a tanulók, igyekszünk hamarosan visszatérni múzeumpedagógiai foglalkozásra.

 

Az alábbi tárlatokat láttuk:

Kövesi István titkos gyűjteménye - Remekművek Aba-Nováktól Zifferig


Zórád Ernő kiállítása

 

Horváth Kinga grafikusművész önálló tárlata

Benedek Piroska


 

Szabadidős foglalkozások napköziben 1.

Benedek Piroska

A sokoldalú személyiség fejlődésének biztosítása érdekében nagyon fontos szerepe van a napköziben szervezett sokszínű szabadidős foglalkozásoknak. Az iskolán kívüli programok segítik a gyerekeket a kulturált viselkedés szabályainak gyakorlásában, kommunikációs képességük fejlesztésében, a kulturált véleménynyilvánítás kialakításában.

A körülmények adta lehetőségek figyelembevételével a negyedikes 6. sz napközis csoportban a gyerekek olvasóvá nevelését, a hagyományok ápolását, lakóhelyünk kulturális értékeinek megismerését, a helytörténeti ismeretek bővítését tűztük célul.

A könyvek megszerettetése, az olvasóvá nevelés elsődlegesen a könyvtári foglalkozások alkalmával történik. A József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára lehetőséget biztosított a kölcsönzésre, de rendszeresen látogattuk a könyvtár kiállításait is. Rendszeresen kézműves foglalkozáson vettünk részt, ahol a jeles ünnepekhez, évszakokhoz kötődő alkotást készítettek a tanulók. A kreatív foglalkozások az esztétikai nevelés, a kézügyesség és az alkotó fantázia fejlesztése terén is eredményeket mutatnak.

Íme néhány fotó a foglalkozásokról:

A kulturális intézmények közül a Színháztörténeti és Színészmúzeum látogatására került sor. Az állandó kiállítás nagy élményt jelentett a tanulóknak, új ismeretekkel gazdagodtak. Büszkék arra, hogy Miskolcon áll Magyarország első magyar nyelvű kőszínháza, és itt kapott helyet a Színháztörténeti- és Színészmúzeum.

A legnagyobb élményt azonban a kiállítás interaktív elemei, a színházi jelmezek felpróbálása jelentette számukra.

Benedek Piroska


 

Játszótéren a 6-os napközis csoport

Benedek Piroska tanár nénivel

 


 

4.a és 4.b osztály életképek

Úsztunk, mint hal a vízben...

 

Könyvtári foglalkozáson a József Attila Gyermekkönyvtárban

Matiszné Kucsma Tünde és Horváth Gáborné tanító nénik

 


 

 

Bakancsos-túra

2015. novemberében ismét útra keltek bakancsosaink a Bükk-hegység gyönyörű tájait meghódítani. A közel 10km-es túra a Pisztrángostól indulva az Andó-kúti tó érintésével a Majális parkban ért véget. Sok szép látnivalóval és élménnyel térhettek haza a túrázóink.

Következő túránk időpontja: február 21.

Minden mozogni vágyó érdeklődőt szeretettel várunk!

Kiss Szabolcsné Gabi néni

 


 

 

Bagolyvárban a 2.b osztály

Az iskolai könyvtárban, a Bagolyvárban, Zsuzsa néni, iskolánk könyvtárosa várta a gyermekeket. Ismerkedtek a katalógushasználattal, a népmese világával és természetesen könyvet is kölcsönözhettek tanulóink.

A József Attila Gyermekkönyvtárban is érdekes foglalkozáson vehettek részt tanulóink. Papírból gurigafigurát készítettek a könyvtáros néni segítségével. Minden tanulónk saját készítésű papírfigurával tért haza. Köszönjük!

Laczkó Péterné tanító néni

01.20.


 

Nagy pelyhekben hull a hóóó...

4.b osztály testnevelés órája:

Hógolyózásban, hóemberben és hócsigában verhetetlenek vagyunk! :)

Matiszné Kucsma Tünde tanító néni

01.15.


 

 

Holle anyó és az 1.a

01.07.

Végre Holle Anyó megrázta párnáját! Ebben a gyönyörű hóesésben a kicsik és nagyok együtt vették birtokukba az iskolaudvart, és élvezték a szánkózás örömeit. A természet csodája mindenkit elvarázsolt. Óriási pelyhekben hullt a hó, melyre hiába várt iskolánk aprónépe egész téli szünetben. A havazás kicsalta az udvarra a felnőtteket is.

Nagyszerű délutánt töltöttünk el együtt!

Figezckiné Kobzi Barbara és Kálna Gusztávné tanító nénik

 

 

 


 

Bábszínházban jártunk

A szünet előtti utolsó napon diákjainknak részük volt mindenféle jóban. A szívet melengető karácsonyi műsor után, iskolánk minden tanulója megkapta a diákönkormányzat alapítványa, a Mosoly Gyermekközösség karácsonyi ajándékát, egy nagy tábla csokit. A finom ünnepi ebéd után, a nap zárásaként a Csodamalom Bábszínházba látogattak el az alsó tagozatos napközis gyermekeink, ahol a Moha és Páfrány előadást tekintették meg. Élményekben gazdag napot töltöttek el!

Napközis munkaközösség